waarom nieuwe meterkast

Het uitbreiden of vernieuwen van je woning kan voor problemen zorgen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je huidige groepenkast niet geschikt is voor een nieuwe elektrische kookplaat. Maar ook wanneer je zonnepanelen installeert of meer stopcontacten aanlegt.

Daarnaast kan het zijn dat er geen ruimte meer in de groepenkast is. Stel dat de woning sinds de bouw fors is uitgebreid of er apparaten zijn geplaatst met een hoog stroomverbruik, dan kan het zijn dat uitbreiding van de groepenkast niet meer mogelijk is. Het is dan een goed moment om de groepenkast in zijn geheel te vervangen zodat de nieuwe situatie weer voldoet aan de nieuwste en veiligste eisen en wensen.

Wij raden altijd aan om de groepenkast te vervangen wanneer deze sterk verouderd is. Een sterk verouderde groepenkast kan onveilig zijn doordat de normen van tegenwoordig veel strenger zijn dan de normen van vroeger. Dat is niet voor niets.

Sinds de jaren zeventig van de vorige eeuw is de aanwezigheid van een aardlekschakelaar in de groepenkast verplicht. Sindsdien is het aantal woningbranden door kortsluiting fors gedaald. De normen dienen vaak maar één doel, en dat is de veiligheid van de woning waarborgen.

Door de normen op te volgen en dus te zorgen dat een nieuwe groepenkast weer aan die normen voldoet, kan de veiligheid sterk verbeterd worden. Tegenwoordig moet een groepenkast namelijk voorzien zijn van een hoofdschakelaar en minimaal twee aardlekschakelaars. Bovendien mogen er maximaal vier eindgroepen achter een aardlekschakelaar worden geplaatst en is het belangrijk dat je groepenkast over voldoende groepen beschikt.

Over Elektrokast

Begint uw hoofd al te duizelen door al deze informatie? Dat is namelijk niet gek. Stroom kan levensgevaarlijk zijn als hier onzorgvuldig mee om wordt gegaan. Wij bij Elektrokast hebben hier gelukkig alle ervaring mee en kunnen u helpen met het vernieuwen van de meterkast. Twijfel niet en neem vrijblijvend contact met ons op.